Most recent comments
Moldejazz 2018
Camilla, 1 year, 7 months
Romjulen 2018
Camilla, 2 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 3 years, 2 months
Jogging og blogging
Are, 4 years, 1 month
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 4 years, 1 month
Reading in dark times
Are, 4 years, 3 months
Moldejazz 2016
Camilla, 4 years, 7 months
Kort hår
Tor, 2 months
Melody Gardot
Camilla, 1 year, 7 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 1 year, 10 months
50 book challenge
Camilla, 2 months
Five years ago
Filsystem
Tor
Controls
Register

Dagen i dag, tredje januar

En kjapp oppdatering av de siste nyhetene følger... en meeeeget kjapp oppdatering.
- Det er nå 155000 døde etter tsunamien i Sør-Asia

Ja, ved første øyekast ser det ut til å være den eneste nyheten, men det er da noen til rundtom.
- SpareBank1 Midt-Norge øker budet på Romsdals Fellesbank

Og i vest-Afrika, nærmere bestemt Elfenbenskysten og deromkring:
- Sitasjonsoppdatering Elfenbenskysten

Den velkjente tendensen mediebildet har til å fokusere på kun en ting kunne vi godt vært foruten - tenk om riksavisene kunne kommet med en slags global nyhetsoppdatering en gang i uka... folk flest går jo ikke ut og ser etter slik informasjon. Dermed er det ingen som vet hva som skjer i Afghanistan så snart det skjer noe andre steder, for eksempel.

De ekstremt lokale nyhetene
Her i kjelleren arrangeres det for tiden nettverk. Se opp for bilder fra hendelsen. Mengden datamaskiner per kvadratmeter (og ikke minst kubikkmeter) er dramatisk høy og morrofaktoren når unntaksvis de helt store høyder. Dessuten har undertegnede enda ikke latt seg plage av den drepende dårlige luftkvaliteten - håper det fortsetter sånn!
Comments (0)

Nytt år - nye muligheter!

2004 forsvant i natt ut kjøkkenveien og samtidig presset 2005 seg inn i entreen. Med et nytt år følger en hel hurv med nye muligheter, og jeg ser mitt snitt til å debutere som blogboy nå da nuvunnen innsikt har gjort meg i stand til å benytte meg av dette kvalmende nypopulære mediet.

2005 blir enda et glimrende år å være norsk i, men kan fort bli klamt dersom man er utilpass med overdoser av drøy nasjonalisme. Mye tyder på at jubileumsåret 2005 kan overgå 1994 når det gjelder norsk selvtilfredshet landet over. Denne norske selvtilfredsheten kunne til dels ha vært begrunnet dersom den norske regjeringen faktisk gjorde noe for å markere norsk internasjonal "godhet". Jeg støtter helhjertet Trygve Hegnars, Norges eneste spaltist, krav om at Norge burde gi 10 milliarder i nødhjelpsbistand til landene rammet av tsunamikatastrofen rundt det indiske hav. Til nå har den norske regjeringen bidratt med 100 millioner, altså ca. en femtedel av det Sverige gir og en tredjedel av det Danmark gir (de ulike landenes bidrag). Skandaløst! Som et av verdens materielt rikeste land skal det være en selvfølge at vi også skal være blant landene som gir mest per capita til nødhjelpsarbeidet. Enda mer selvfølgelig blir det, om mulig, med tanke på Norges ønske om å markedsføre seg som en humantær stormakt. Hvorfor være en sløv kniv i skuffen når alt ligger til rette for å være en internasjonal spydspiss?

Med dette runder jeg av mitt første bidrag til den fremtidige norske mediestorheten calcuttagutta.blogspot.com. Haha! Godt nytt år alle sammen! Måtte det bli et lærerikt, opplevelsesrikt og utviklende år.
Comments (2)

Min allerførste spalte

Jessda. Da Are inviterte meg til å bli skribent på denne bloggen kom jeg til å tenke på noe jeg leste her en dag om Trygve Hegnar. Han er angivelig den eneste norske spaltisten, hvis man anvender Arne Skouens (http://www.dagbladet.no/nyheter/2003/05/26/369579.html) definisjon på en spaltist, nemlig at man må være på trykk hver eneste avisdag.

Jeg tenkte jeg skulle sette meg som mål i 2005 å bli norges andre spaltist, og starter derfor friskt i dag. Dagbladet har nemlig blitt enige med seg selv om at det er avisdag i dag, og da kan ikke Calcuttagutta være dårligere, selv om du ikke vil finne noe om tsunamier fra meg i dag.

Sannheten er at du ikke vil finne så mye annet heller, for min søster maser om å få ta over pcen, og jeg hadde dessuten tenkt meg ut i skogen for å ta bilder.

Følg med på mandag, når min neste spalte dukker opp, medmindre Akersgata definerer det som en avisdag i morgen også.

-Tor Nordam
Comments (3)

Godt nytt år!

Nyttårsfoto: Tor Nordam

Godt nytt år til Kristine i Australia og all familie og venner her hjemme. Bla bla bla. :) Håper dere har hatt en trivelig nyttårsfeiring; så trivelig som den kan bli når man har fokuset litt på elendigheten som fulgte i tsunamiens fotspor i Asia.

Dette er en anledning hvor man absolutt bør bidra litt ekstra. Leger uten grenser og Røde Kors er aktive i katastrofeområdene.

Godt nytt år, og måtte vi få et fredelig 2005.
Comments (0)

Endelig hjemme!

Da var jeg atter på romsdalsk jord; med et lite hopp og et stort smil spratt jeg ned fra flytrappa klokka 23:30. Glimrende!

Jeg hadde ikke trodd jeg skulle være så entusiastisk - men etter å ha vært fire måneder i Oslo begynte det virkelig å bli på tide å komme seg hjem.

Endelig! Ferdig med eksamener og obligatoriske innleveringer; en lettelse. Nå er det bare å vente på resultatene... Om det ikke har gått eksepsjonelt bra, tror jeg i alle fall det har gått bra nok til at semesteret kan "godkjennes".

Rart å komme hjem - her er jo ingen snø, så alt er nesten som det var når jeg dro. Eller ser ut som det er det samme...

Hvis man fikk velge, ville man fly med en 747-400 eller en Airbus A340? Jeg har i alle fall fått det sistnevnte på strekningen Amsterdam - Hong Kong, og velger å se på det som en positiv ting. Boing er jo snart en eneste stor has-been i passasjerflymarkedet, he he...

På høy tid å legge seg. Knall å være hjemme!!
Comments (1)

Julegaver - grrrrr!

Jeg tuslet rundt i Oslo sentrum i går, på jakt etter julegaver. På vei fra en butikk til en annen slo det meg hvor ressurssløsende, meningsløs og likefrem kvalmende ubehagelig vår jul kan være.

Hvor mye penger bruker det norske folk på julegaver årlig? Det er ikke nødvendig å ha summen i hodet for å vite at det er mye, og stadig økende. Hvor mye bruker vi på hjelp til mennesker som trenger det? Jeg har en ekkel følelse av at sammenligningen stiller oss i et dårlig lys.

"Jamen, julegaver kan jo virkelig glede!!" Klart det! Problemet er den svære andelen gaver som i beste fall sier "jeg husket å kjøpe gave til deg, og denne er moderat kul" - hvor mange gaver får man egentlig hvor man tenker "Yes! Denne gaven setter jeg virkelig, VIRKELIG pris på!!"?

For min egen del vil jeg si: Dersom jeg ikke kan ønske meg noe jeg virkelig vil ha - da snakker vi om "Yes! Konge!!" og en dyp, vedvarende følelse av tilfredshet - da vil jeg heller ha et julekort med fagre ord og tanker og vissheten om at pengene er gitt til et godt formål.

Leger uten grenser
Røde Kors
Comments (2)
Anders K. likes this

Thunderbird 1.0

Mozilla Thunderbird 1.0 ser ut til å kunne danke ut Opera 7.5 som min mailklient. Sammenlignet med Opera føles den langt mer solid, og når man kan programmere gir det en trygghetsfølelse å vite at man ikke er
100% avhengig av utvikleren for å få fatt i mailer eller gjøre endringer i programmet eller hva det skulle være om noe skulle skje. (Bra setning.)
Mozilla.org

Og, på skolefronten - endelig er den siste karaktertellende innleveringen gjort unna! Med en sluttleveranse 3 minutter får fristen og stadig usikkerhet om designet spørs det hvordan det går.
Comments (0)

For Norge, kjæmpers fødeland

Eksamenene er forbi og siste innlevering levert; en uke igjen av dette oppholdet i Oslo og god tid til å slappe av - hva er vel bedre enn en god sang?

Tekst: Johan Nordahl Brun (1745-1816)
Melodi: A.Grétry

NORGES SKAAL
For Norge, Kjæmpers Fødeland,
Vi denne Skaal vil tømme,
Og naar vi først faae Blod paa Tand,
Vi sødt om Frihed drømme;
Dog vaagne vi vel op engang
Og bryde Lænker, Baand og Tvang;
For Norge, Kjæmpers Fødeland,
Vi denne Skaal udtømme!

Hver tapper Helt, blandt Klipper fød,
Vi drikke vil til Ære;
Hver ærlig Norsk, som Lænker brød,
Skal evig elsket være!
Den vrede Livvagts Vaabenbrag
Forklarer trolig Nordmænds Sag.
Hver ærlig Norsk, blandt Klipper fød,
Vi drikke nu til Ære!

En Skaal for Dig, min kjække Ven,
Og for de norske Piger!
Og har Du en, saa Skaal for den!
Og Skam faae den, som sviger!
Og Skam faae den, som elsker Tvang
Og hader Piger, Viin og Sang!
En Skaal for Dig min kjække Ven,
Og for de norske Piger!

Og nok en Skaal for Norges Fjeld,
For Klipper, Snee og Bakker!
Hør Dovres Echo raabe: "Held!"
For Skaalen tre Gang takker.
Ja tre Gang tre skal alle Fjeld
For Norges Sønner raabe Held;
Endnu en Skaal for Dig mit Fjeld,
For Klipper, Snee og Bakker!

-

Se Tradisjoner.no og Kragerø Polonaiseklubb. Meget vittig! Mer sang, takk.
Comments (0)

Puggevegring

Jeg etterlyser herved en doktoravhandling om puggevegring hos nettavhengige mennesker. Det hersker liten tvil om at jeg hører til i den kategorien... Totalt fravær av produktivitet sender meg nesten hjem til Kringsjå med halen mellom beina; bare tanken på en semi-mettende middag på Frederikke holder meg på IFI i... fem... timer til.

Pet Sounds - jeg gir meg selv en liten Beach Boys-innføring - burde vel ha gjort det for lenge siden. Fungerer nesten, men bare nesten, som smøring til mitt puggemaskineri.

Håper noen minner meg på å se om kommentarer kan gjøres synlige som standard!
Comments (4)

Amatøren Are

Her var selvfølgelig muligheter for alt mellom himmel og jord! Spek-tak-u-lært. Blogger har virkelig gjort store fremskritt siden jeg syslet med dette grensesnittet sist gang - det fungerer til og med godt i både Opera, Mozilla og (wow) IE.
Comments (17)
Flashforum
Speak you're branes
Tor 15.11.20 18:02

Test
Tor 02.01.20 21:29

Godt nyttår!
Are 15.03.19 14:18

Godt nyttår! ;)
Tor 01.01.19 10:46

Godt nyttår!
Tor 30.12.17 20:43

Og lynforumet funker igjen! For første gang på et par år.
Tor 30.12.17 20:43

Vi er på lufta igjen, etter et par ukers nedetid (som kanskje ingen la merke til?). Oppdatering følger.
Tor 30.12.17 19:58

Testpost
Kjelll 15.01.16 21:53

Og ja, typisk PisseGuri!
Kjelll 15.01.16 21:51

Sjeldent vært så enig med D Tennant: https://youtu.be/yarNp2Z5TSE?t=1m10s
Are 15.01.16 12:54

Måtte bare forsikre meg om at dere ikke går glipp av den. :)
Tor 03.12.15 19:55

Hmmnja, ok.
Jørgen 03.12.15 12:25

Den var ikkje ein del av rommet. Av same grunn som det ikkje var berre éin hovudskalle i slottet (med unnatak av andre gongen han gjekk gjennom sirkelen).
Tor 03.12.15 08:11

Den var ganske kul. Men hvorfor gikk ikke diamantveggen tilbake til opprinnelig tilstand når han kom inn i rommet igjen?
Jørgen 02.12.15 10:36

Heaven Sent. Steike. Beste eg har sett av Doctor Who nokon sinne! (Sånn. Eg måtte berre få det ut. Takk.)
Tor 15.11.15 19:31

Planen er 1. juledag, på Øverlandsvannet, men det er litt væravhengig. Det må nesten være skikkelig is, eller ingen is. Retiro kan også være et alternativ.
Are 13.11.15 11:10

Når skal julebadet finne sted?
Tor 02.11.15 11:04

Jeg vil oppfordre alle til å ta del i pollen som er oppe for tiden. Og naturligvis vil jeg oppfordre alle til å bli med på julebadet.
Camilla 07.10.15 23:20

Hurra!
Are 05.10.15 21:31

Jørgen 25.09.15 16:45

Haha! Det har eg ikkje tenkt over før. Men no skal eg byrje å ta det i bruk til dagleg.
Tor 15.09.15 07:12

Og RG-beatdown, ikke minst.
Tor 15.09.15 07:07

Har ikke tenkt over før at mange navn på Magic-deck også egner seg som navn på politiske konstellasjoner i norske kommuner. UG-madness, for eksempel.
Ragnhild 06.09.15 21:51

Grattis, Camilla!
Are 06.09.15 10:34

Gratulerer med dagen, Camilla!
Tor 03.08.15 18:55

I andre nyheter: Det viser seg at posting til lynforumet ikke har fungert etter en django-oppdatering i mai eller juni. På lufta igjen nå (åpenbart).
Tor 03.08.15 18:55

På grunn av ubetenksom omgang med databasen mistet vi ca ti minutter i dag. Beklager til alle som postet mellom ca 18.10 og 18.20.
Tor 20.05.15 22:40

Thanks. It was a nice day, almost no rain, champagne for breakfast, etc. Good stuff.
Tim 17.05.15 16:37

Happy 17 May, Norwegians!
Tor 20.02.15 18:59

Bra xkcd i dag. Jeg har sagt omtrent nøyaktig dette i en forelesning.
Tor 03.01.15 23:10

Legg merke til at vi nå har bokser som viser tilfeldige artikler også fra to og ti år tilbake.
Tor 31.12.14 16:31

Uansett, Tangen og jeg tok nyttårsbadet rundt kvart på tre. Kan melde om friske temperaturer i vannet.
Tor 31.12.14 16:31

Mulig det er noe der.
Camilla 31.12.14 12:25

Kanskje fordi alkohol og isbading ikke går så bra sammen?
Tor 30.12.14 21:31

Skjønt, hvorfor 12.00? Midnatt er jo mye kulere.
Tor 30.12.14 21:30

Det eksisterer tilsynelatende en tradisjon for nyttårsbading i Molde. Møt opp, på Retiro klokken 12.00 i morgen.
Tor 22.12.14 00:04

(Vintersolverv er (var) i år klokken 00:03 den 22 desember.)
Tor 22.12.14 00:02

God Vintersolverv!
Ragnhild 20.11.14 14:42

Apple-idiotiet mitt fortsetter: Ved lette småskader på iPhone vraker de altså telefonen og sender deg en ny. Nå har jeg mistet nydelige bilder fra Chile og Spania.
Ragnhild 05.11.14 17:21

Hehe. "Bør Mac fra 2008 oppgraderes". Nå skal eplehuset bestille minnekort (?) slik at de kan oppgradere maskinen min (10.5.8)til Yosemite. Det går visst an. Alt man lærer!
Ragnhild 30.10.14 09:09

@Camilla: Gratulerer med det!
Camilla 29.10.14 15:55

@Ragnhild: Jeg jobber nå på Luftkrigsskolen. Mer engelsk språk og krigshistorie enn tung litteraturteori, men interessant (og med forskningstid).
Ragnhild 29.10.14 08:59

Lynforumpostene mine har hatt en tendens til å multiplisere seg selv. Bør mac fra 2008 oppgraderes? Er det dyrt?
Tor 28.10.14 23:03

Calcuttagutta er jo hovedsaklig utviklet på en Mac fra 2008, så det burde funke greit.
Tor 28.10.14 23:02

Hva er det som ikke funker med lynforumet?
Ragnhild 22.10.14 16:02

Lynforum+min mac fra 2008=dårlig match.
Ragnhild 22.10.14 16:01

Camilla: Har du funnet deg en spennende jobb nå? Er nysgjerrig.
Ragnhild 22.10.14 16:01

Camilla: Har du funnet deg en spennende jobb nå? Er nysgjerrig.
Are 15.10.14 21:07

Fusjon! (AviationWeek)
Camilla 28.09.14 22:07

For de med interesse for jazz og litteraturteori: Derrida og Coleman.
Camilla 14.09.14 19:53

Camilla 14.09.14 19:53

Jeg har ikke lest Marta Breen, dessverre; men det jeg har sett av henne virket fornuftig.
Ragnhild 12.09.14 10:13

Camilla: Leser at du stadig er feminist, og lurer på om du har en kommentar til Marta Breens nye bok? Anbefales for øvrig til alle som ikke har lest den!
Tor 07.09.14 22:03

Jeg ville lagt til fortran, som er et lysssvert. An elegant weapon, for a more civilised time.
Camilla 16.07.14 23:12

Jeg skal kuratere We The Humanities neste uke. (@wethehumanities)
Tor 23.04.14 07:59

Tor 15.04.14 01:00

Tor 08.04.14 20:44

Hmm, to måneder uten aktivitet i lynforumet, og over to uker mellom artikler. Jeg tror jeg må skjerpe meg litt.
Tor 01.02.14 12:47

Kul, men det ser ut som de har løftet den fra wikipedia, fjernet kildehenvisningene og lagt til rotete grafikk
Tor 14.01.14 21:33

Forøvrig, når det er snakk om å varme opp en såpass komplisert substans som kaffe, og når man diskuterer effekter på smak og slikt, er det nok mer kjemi enn fysikk.
Tor 13.01.14 23:06

Godt spørsmål. Jeg skal tenke på det. Jag faktisk tydd til mikrobølgeovn fra tid til annen jeg også, og da stort sett flat pedal i et minutt eller så.
Are 13.01.14 21:43

O Tor. Du som kan fysikk. Hva er den mest skånsomme måten å varme opp igjen kald kaffe på? Er mikrobølgeovn på svak styrke bedre enn kort tid på full guffe? #potensiellArtikkel
Ulf 13.01.14 12:17

Halve prinsesseriket og en trekvarts Jarlsberg til den som lærer meg å stoppe scrollingen når artikkelen er ferdiglest. Grøss og gru for et kommentarfelt.
Are 13.12.13 23:10

He he he. Jeg stusset også på det positive synet på xls ;)