Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 1 year, 5 months
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 10 months
Romjulen 2018
Camilla, 4 years, 5 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 5 years, 5 months
Jogging og blogging
Are, 6 years, 4 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 6 years, 4 months
Kort hår
Tor, 2 years, 5 months
Ravelry
Camilla, 1 year, 12 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 10 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 1 month
50 book challenge
Camilla, 5 months
Five years ago
Eskalerende kaffesnobberi
Tor
Ten years ago
Kaffesnobberi
Tor
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Layout og opplegg for Calcuttagutta

REDIGERT CA 06 NORSK TID TIRSDAG -

Jeg har tenkt litt på layoutmuligheter for webloggen vår. En mulighet er å modifisere det designet vi har nå, slik at vi får flere spalter. Den aller enkleste måten er å gjøre plass til en ekstra kolonne, som da kan inneholde Tors spalte - han poster tross alt hver dag. Jeg kluret litt med dette tidligere. Se eksperimentresultatet på
http://torsspalte.blogspot.com

Dette er forholdsvis greit å få til. Det man i praksis gjør er å opprette en separat blog på blogspot for Tors spalte, og så lager man et lite vindu i denne webloggen hvor man viser Tors logg. Minuset er at Tor må hoste sin weblog sjøl, på NTNU eller noe, for at det skal fungere skikkelig. Det er imidlertid ikke noe ekstra arbeid for ham i forhold til å poste vanlig.

Jeg har ikke funnet noen andre weblogtjenester som tilbyr bedre løsninger; tror man fort må betale.

Den optimale løsningen er å leie plass hos en serveroperatør som for eksempel Domeneshop.no, slik at vi får tilgang på en SQL-database og PHP-skripting. Da står vi helt fritt til å lage akkurat den siden vi vil, og det er uproblematisk å plukke ut en tilfeldig artikkel blant de siste 4 siste som er skrevet og legge øverst, for eksempel.

Se Domeneshops prisliste her: http://www.domeneshop.no/webhotel.cgi?session=8429eb8450f77d8d
Varianten med mySQL - altså en ordentlig database - koster 49 kr per måned. Man betaler for 12 måneder i gangen, altså 588 kroner. Dette blir jo kroner og øre - kan hende er det bedre å lime sammen gratisweblogger på best mulig måte.

Anders: Hvordan er din utgående båndbredde nå? :D Det er jo bare tekst som hostes - vi legger jo opp alt av bilder og sånt på egne webområder. (Anders eier eget domene og kjører sørvere stadig vekk.)

Det er definitivt litt kjipt at artikler og kommenatrer plutselig kan bli skjøvet langt ned. Jeg har for eksempel skrevet en kommentar til Tors tidspost som jeg brukte litt tid på - ekstremt kjipt om noen går glipp av den fordi jeg nå kommer og poster en ny artikkel.. for ikke å snakke om at jeg sitter på en artikkel om instant messaging som jeg ikke poster fordi det er så mye trafikk her nå. Oboy!

Kommenatrer? Nå bruker jeg siste delen av fritimen min til å lete etter Blogspotalternativer.

Comments

Jon Are,  22.02.05 10:50

Vææææ! Bare rotete med en spalte til! Blikket trekkes desperat mellom de to, og du klarer ikke lese begge deler på en gang læll. Let it be!

Ellers så ligger jo alle postene i archives. Sikker på at det ikke går an å definere hvor mange innlegg som skal vises på førstesiden? Ellers så funker jo blogspot finfint? If it ain't broken... :)

Tor,  22.02.05 15:52

Jeg er enig i at to kolonner på denne måten ser rotete ut, men jeg digger ikke dagens opplegg heller.

Jeg sier som Jørg1:
"Det er ikke jobben min å foreslå løsninger, jobben min er å påpeke problemene."

Mest fordi jeg ikke kommer på noen forslag til løsning.

Anders G.,  22.02.05 16:27

Som Are forøvrig sa, så hoster jeg jo allerede 3 domener (gjendem.net, velbon.org og kunstogsånn.no), og diverse servere. Så lenge innholdet ikke er kommersielt, burde det ikke være noe problem å hoste dere heller, forutsatt at jeg slipper å ha alle bildene liggende.

Har 448 kbit ut, dvs 50kB/s. Et domene (om nødvendig) med nødvendig attåt koster meg ca 240 kroner i året (Domene + domenepakke).
Resten fikser vi selv som sagt.. Eventuelt så kan det ligge under et av de andre domenene.

Anders G.,  22.02.05 16:33

Kan forøvrig nevne at jeg akkurat fikk denne mailen: (Til alle inf-studentene på hiMolde)

-------

Jeg fikk nettopp en telefon fra Vera Henriksen i Romsdals Budstikke.
Hun vil gjerne skrive en artikkel om blogging med fokus på det lokale miljøet
og særlig studenter ved Høgskolen. Hvis det skulle finnes noen bloggere, håper
jeg de tar kontakt med meg (på e-post) innen kl 12 i morra. Et eventuelt
intervju (på torsdag) tar ikke lang tid - se på det som ukas gode gjerning.

Mvh Hans Nordhaug

PS! Beklager at jeg spammer dere slik, men jeg fant ingen ting med Google.
Er det virkelig ingen av dere som blogger?

-------

Så hvis noen ønsker oppmerksomhet og flere enn 13 lesere en kort periode så er vel dette veien å gå ;) Kanskje ikke 100% relevant i forhold til mailen, og om vi ønsker interessen er jo en helt annen sak.. vi har ihvertfall lokal tilknytning. Jeg kommer forøvrig ikke til å la meg intervjue - jeg er jo som dere sikkert har merket - ekstremt lite aktiv på skrivefronten her.

Tore,  22.02.05 17:06

Jeg er heller ikke overbegeistret for dobbelspalteløsningen..

Ellers er jeg uenig med Jon Are, som mener at dette fungerer finfint. Jeg synes det er kjempemessing at man kan kommentere og diskutere, men det blir så altfor ofte slik at jeg bare kommenterer, og så forsvinner posten nedover. Jeg kan da ikke klikke inn på alle innleggene flere ganger om dagen for å se om noen har sagt noe nytt.

Vi må i alle fall ende med en slik løsning at man kan poste og skrive kommentarer selv, og at det ikke må innom en admin som skal legge opp ting. Det mest nærliggende da er vel da å ha et slags forum? Disse har ofte en slik funksjon at man kan se de 10 siste postene, news, og man kan se hva man har lest og ikke. Det vil i alle fall eliminere kommentar-problemene. Man kan komme tilbake med ny info i en 2 dager gammel post. Dette er jo i dag en umulighet.. Eller hvis man rett og slett ikke har vært innom på et par dager, slik det hender at jeg gjør. Da føles det nytteløst å kommentere noe som allerede er "ferdigkommentert" og som har forsvunnet nedover.

Problemet er jo at det ikke lenger blir en blogg, det blir et forum...

Med mindre noen her kan (og vil) skrive hardcore php og lage vår egen blogg?

Vel, da har jeg sagt mitt.

Anders G.,  22.02.05 18:34

Er ikke sikkert at det er så forbaska mye pes å lage de grunnleggende greiene, og utvide etterhvert. Are har vel gjort litt php i det siste, jeg har såvidt rørt det (redigert/utvidet noe gammel kode) .. og tja, det burde være overkommelig. (Spesielt for Are som ikke engang har startet på skolen enda! :))

Beste er vel å tenke på det som et forum når man koder, men med en annerledes layout.

Eivind,  23.02.05 00:34

Jeg er uenig med alt som har blitt sagt

Are,  23.02.05 00:42

Jeg er litt enig i det at det vi egentlig trenger er et slags forum ved siden av. Eller kanskje en loesning som egentlig er et forum. Yahoo Groups har jo slikt noe, men mulighet for aa paavirke layout sjoel tror jeg er langt mindre.

Hva med aa beholde Calcuttagutta saann som dette, men opprette et forum et eller annet sted ved siden av?

Jeg skal i alle fall se litt paa mulighetene for gratis forum. Ellers er det ogsaa mulig for meg for eksempel aa hoste et forum paa min UiO-konto. Kluret litt med det en gang foer. Muligens vanskeligere aa adme det saann som ting er naa, men Anders har jo ogsaa mulighet for aa sette opp noe slikt.

Det er i alle fall nettopp dette med at kommentarer, og til en viss grad poster, bare forsvinner, som er problemet. Dessuten egner ikke formatet seg saerlig godt til lange diskusjoner heller.

Tanker?

Are,  23.02.05 02:52

Jeg har opprettet en Yahoo Groups-konto, men det formelig syder av reklame der. Ta en titt:


http://groups.yahoo.com/group/calcuttagutta/
Men får det man betaler for, som det heter.

Tor,  23.02.05 07:13

Mmmmm, animert reklame. Deilig.

Jon Are,  23.02.05 15:13

Yahoo groups er smertelige saker. Jeg styret litt med det når jeg forsøkte å få Archos-spilleren min til å virke, og det er rett og slett ikke noe man er borti med mindre man må. Men det finnes vel flere gratis forumløsninger så lenge man hoster de selv, som phpbb.

Siden unge Sivert sitter på gratis strøm og sitter på 2600/640kbps linje har vi fundert litt på å snekre sammen en frankensteinserver av gamle deler der oppe. Kanskje det er en løsning.

Are,  23.02.05 22:31

Å hoste et eget forum burde gi oss de mulighetene vi trenger - enten fullstendig, eller som tillegg til blogspot. Anders har jo allerede flere servere og anstendig ut-båndbredde (?).

Lyst til å prøve å sette opp ett bb, anders?

Yahoo var i alle fall bare fælt. Stygt OG fylt med reklame.

Tor,  23.02.05 22:52

Vi kan jo bare sette opp en linux-cluster av Xboxer.

Også kan vi selge Xbox-boxene på ebay for 75 dollar stykket, så blir det nesten gratis.
Category
Miscellaneous
Tags
Views
6492
Google hits
1
Last google search
prisliste reklame layout