Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 1 year, 5 months
Moldejazz 2018
Camilla, 3 years, 10 months
Romjulen 2018
Camilla, 4 years, 5 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 5 years, 5 months
Jogging og blogging
Are, 6 years, 4 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 6 years, 4 months
Kort hår
Tor, 2 years, 5 months
Ravelry
Camilla, 1 year, 12 months
Melody Gardot
Camilla, 3 years, 10 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 1 month
50 book challenge
Camilla, 5 months
Five years ago
Eskalerende kaffesnobberi
Tor
Ten years ago
Kaffesnobberi
Tor
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022

Cairns, Australia, Norge og så videre

Fremme og godt etablert i Cairns kommer jeg nå med en liten statusrapport.

Her er det altså varmt. Jeg har ikke sjekket termometeret, men det er nok nokså permanent mellom 25 og 30 grader. Dette har den bivirkning at lange bussturer ikke føles så meningsløse som de vanligvis gjør - de fleste bussene har bra luftkondisjonering, slik at man blir midlertidig transportert tilbake til temperert sone når man går inn i en buss.

Skilt er et helt eget tema. Mens vi i Norge (og Europa?) er meget "pedagogiske" og favoriserer skilter med tekst-uavhengige symboler (for eksempel vikepliktskiltet) bruker man i Australia oftere et skilt med tekst eller et skilt med symbol pluss tekst. Jamfør det australske vikepliktskiltet, som ligner det norske, men har tekst i tillegg: "Give way". Kilder sier man i USA skriver "Yield". Bildeeksempler på dette vil følge etterhvert (sammen med det obligatoriske "Se, meg og et kenguruskilt"-bildet).

Mennesker virker å være hyggeligere og mer åpne. I alle fall sier bussjårføren gjerne "see you" når man går av bussen, og passasjeren takker for turen. Interessant nok er det en formelt helt OK ting (det står i rutetabellen) at man kan "haile" en buss hvor enn det måtte være sikkerhetsmessig forsvarlig og tilsvarende be om å få gå av bussen når det måtte passe. Jeg og Kristine benytter oss spesielt av dette siste. Det føles unektelig mer uformelt enn hva jeg er vant til - og trivelig. Dog skal det sies at førsteinntrykket er at det er eldre mennesker som er triveligst.

Tastaturet på den bærbare PCen min er antakelig invadert av maur. Insekter er det naturlig nok en del av. Og i hagen utenfor høres det ut som det til enhver tid er flere arter enn i Norges fauna til sammen.

Isen smelter så fort at det setter en grense på hvor mange iskuler det er hensiktsmessig å kjøpe på en gang, samme hvor mange du har lyst på. Bølgene er ganske store når det blåser litt og veldig skøy å plaske rundt i - da innenfor stingers-nett (manet-nett).

Bussing er forholdsvis billig - en enkeltbillett er omtrent halvparten av hva man betaler i Norge, 10 kroner, og har man studentbevis får man halvparten av det igjen. På den annen side virker det som det er dårligere med opplegg for studentmånedskort, men behovet er jo også mindre når enkeltbillettene er rimeligere.

Jeg tror jeg skal stoppe Australiabeskrivelsen der, og heller skrive mer når jeg kan legge ved bilder. Her er veldig trivsel å være!


Angående Norge - jeg lot meg også opprøre en smule over forslaget om å ta penger mot turer i skog og mark; kan ikke se for meg at det blir noe av... Panservernvåpenoppslaget hadde jeg gått glipp av, fint at det ble brakt frem i lyset her på siden.

Hvis jeg skal trekke frem en nyhet selv, må det bli at Paradox Entertainment er ferdig med Hearts of Iron 2 - den strategispillinteresserte kan lese anmeldelsen på Gamer.no. Spillet er et skikkelig dypt strategispill, hvor man styrer en vilkårlig nasjon i perioden 1936 - 1947. Jeg likte det første, og ser frem til å prøve dette; dog kanskje ikke med det aller første - det blir litt kjipt å sitte inne og spille i timesvis under disse forhold... :)

Comments

Delvis fordi det gjør det enda klarere at jeg ALDRI bør dra til Australia, og delvis fordi det er litt morsomt å høre at Cairns har samme busskultur som Edinburgh -- ikke gå av/på på tilfeldige steder-delen, men det at man takker for seg når man går av, for eksempel. Jeg har tatt det med meg til Norge (mer av vane enn som et bevisst valg), og buss-sjåførene virker alltid like overrasket (men på en positiv måte).
Category
Miscellaneous
Tags
Views
5950
Google hits
1
Last google search
site:calcuttagutta.com "strategispill"