Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 3 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 8 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 3 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 3 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 3 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 2 months, 3 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 3 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 10 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 9 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years
50 book challenge
Camilla, 3 months, 2 weeks
Ten years ago
Binærfiler
Tor
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Magisk puslespill



Det nærmer seg advent, og Julenissen har allerede fått med seg hvem som er snill og slem. Du står definitivt på hans «rampete»-liste, og han har allerede begynt å stappe digre kullbiter ned i julestrømpen din. Etter å ha forsøkt med melk og kjeks, har du nå fått muligheten til å gjøre opp for deg ved å slå selveste Julenissen i et parti Magic:the Gatering. Dessverre for deg er det julenissen som har bygd begge deckene. (trykk på bildet under for å se oppgaven)

Oppgave1_del


Forrige runde spilte Julenissen Donate, og ga deg sin Thought Eater, før han fulgte opp med en Megrim. Dette kimset du selvsagt av. Du hadde jo hånda full av dyr som du tenkte å trampe nissen ned med. Full av mot startet du med å spille en Broodmate Dragon, og det var der det skar seg. Julenissen svarte frekt med å spille Gather Specimens.





Dermed kom dragen i spill på Julenissens side, og det samme gjorde tokenen, som førte til at Pandemonium fyrte av for Julenissen, to ganger fire skade. Slik gikk du fra ni til ett liv, og det ser nå svært mørkt ut for dine sjanser til å få julegaver i år.


Det er din «main phase». Du trakk en Island i din «draw step», og du vet at de tre kortene som er igjen i decken er Islands, alle sammen. Julenissen har 10 liv, og det er helt tydelig at han kommer til å vinne så snart han får untappe. Derfor er din oppgave å vinne nå, før han får en sjanse til kaste sin Sudden Shock.





En del av kortene ble vanskelige å tyde på bildet:












Edit: Hadde glemt å legge til landene og Precursor Golem. Fiksa.

Comments

Tor,  27.11.10 10:40

Så det var tidligere denne runden Nissen spilte Gather Specimens?
Tor,  27.11.10 22:10

Jeg tror nesten jeg må gi opp denne oppgaven. Jeg har vurdert følgende fremgangsmåter:

1: Spill Precursor Golem (det tok en stund før jeg oppdaget den, forresten). Alle tre kommer i spill under Nissens kontroll, og Pandemodium går på stakken.
2: I respons til Pandemodium, spill Arc Trail, og på Nissen og en Golem. Jeg trodde først det ville føre til at Arc Trail ble kopiert, men ved nærmere ettertanke tror jeg ikke det stemmer, siden den også targeter Nissen, og dermed ikke kun targeter en Golem. Uansett ville det bare ført til seks skade.

eller

1: Spill Vedalken Orrery
2: Spill Wort, the Raidmother og Hunted Horror i respons til Pandemodium, for å få noen røde og grønne creatures du kan tappe for å kopiere Arc Trail. Dessverre innså jeg at også tokenene vil komme i spill under Nissens kontroll, så det hjelper ikke.

eller

1: Spill Waterspout Elemental med kicker. Den kommer i spill under Nissens kontroll, og han mister sin neste tur. Dessverre dør du en smertefull død på grunn av Pandemodium.

eller

1: Spill Vedalken Orrery.
2: Vent til end of turn, etter at Gather Specimens har sluttet å virke, og spill en bunke med creatures. Dessverre er ikke dette lov, fordi i følge reglene kan man kun spille ting etter end of turn-effekter hvis det skjer noe man kan responde til, og jeg har ikke funnet noe man kan responde til.

Og det var alt jeg greide å komme opp med. Jeg ser for meg at løsningen må kombinere elementer fra flere av disse fremgangsmåtene.
Camilla,  27.11.10 23:25

Jeg gir opp. Jeg prøvde veldig hardt. Lenge. Men det funket ikke.
Det er en følelse jeg kjenner veldig godt. Jeg har den alltid når jeg låner et av de virkelig onde deckene til Tor -- jeg klarer aldri å finne ut hvilke kort som passer sammen og kan lage ekte magi.

Jørgen,  28.11.10 13:14

Tor var inne på løsningen. Det er helt riktig at det ikke leder noe sted å spille dyr, siden uansett hva du gjør, vil de havne under nissens kontroll og du vil ta massemasse skade fra Pandemonium. Arc Trail virker ikke slik at den blir kopiert om du kaster den på en golem, siden den har to targets, og Precursor Golem spesifiserer at den kun kan ha en target (only a single golem) om den skal bli kopiert for hver av de andre golemene. Så hva gjør man da. Jo, som Tor skriver, tapper man Grim Monolith og Mind Stone, og spiller Vedalken Orrery. Slik forbereder du seieren. Du kan spille den ene Islanden din, om du ønsker, men det er ikke nødvendig. Gå direkte til slutten av din tur. Her kommer et utdrag fra «Comprehensive Rules» for M:TG.

514. Cleanup Step

514.1. First, if the active player’s hand contains more cards than his or her maximum hand size (normally seven), he or she discards enough cards to reduce his or her hand size to that number. This turn-based action doesn’t use the stack.

514.2. Second, the following actions happen simultaneously: all damage marked on permanents (including phased-out permanents) is removed and all “until end of turn” and “this turn” effects end. This turn-based action doesn’t use the stack.

514.3. Normally, no player receives priority during the cleanup step, so no spells can be cast and no abilities can be activated. However, this rule is subject to the following exception:

514.3a At this point, the game checks to see if any state-based actions would be performed and/or any triggered abilities are waiting to be put onto the stack (including those that trigger “at the beginning of the next cleanup step”). If so, those state-based actions are performed, then those triggered abilities are put on the stack, then the active player gets priority. Players may cast spells and activate abilities. Once the stack is empty and all players pass in succession, another cleanup step begins.


Så det som skjer er følgende: siden Thought Eater er i spill, er din maksimale hånd 4 kort. Dermed må du discarde enten ett eller to kort, avhengig av om du spilte en Island eller ikke. Etter det slutter Gather Specimens å virke, og all skade til dyr fjernes. Alt dette er ting som skjer utenom stacken, men så i 514.3a, ser vi at spillet sjekker om det er noe som venter på å gå på stacken. Siden du måtte discarde, vil nå Megrim fyre, og triggeren får lov til å legges på stacken. Dermed skjer det at du får prioritet, og kan spille instants - noe ikke ville ha skjedd om det ikke var for Megrim. Bruk fem mana på å spille Precursor Golem, og tre på spille Arc Trail med én skade til motstanderen og to til dragen. Dermed blir det 9 fra Pandemonium (tre fra hver av de tre golemene) + 1 fra Arc Trail = 10 skade. Nissen dør. Du vinner, og får alle julegavene. Hurra!
Tor,  28.11.10 13:33

Jeg tenkte ikke på Megrim som en ting man kunne svare på, men det er det naturligvis. Bra oppgave, med plenty røde sild. Jeg ønsker meg flere slike.
Camilla,  28.11.10 13:35

Jeg liker disse, selv om jeg ikke har sjanse til å løse dem.
Men betyr dette nå at nissen ikke gir meg julegaver?
Tor,  28.11.10 13:38

Men strengt tatt er du ikke garantert å vinne på denne måten. Nissen har tre ukjente kort, som kunne vært tre Pact of Negation.

Jørgen,  28.11.10 19:08

Hm. Fair dues.

Jeg hadde faktisk planlagt å skrive dette på wordreference.com, men de vil ikke sende meg aktriveringseposten, så jeg får ikke lagt det opp der. Nuvel, calcuttagutta er sikkert like godt besøkt.

Som mange har fått med seg, så er bra og god to svært like ord og noen vil gå så langt som å kalle dem synonymer. Dette er feil. Jeg er sikker på at alle nordmenn kan nevne på rappen minst fem tilfeller hvor man kan bruke bra istedet for god eller vice versa. Så, til hele verden vil jeg si at god beskriver hovedsakelig egenskap/hensikt mens bra beskriver hovedsakelig handling. Viktig å merke seg nøkkelordet hovedsakelig.

På veven fant jeg en som argumenterte for et aldersskille; han sa "bra film" mens hans far sa "god film". Nå kan det selvfølgelig tenkes at han far mente at filmen hadde fått ham til å tenke og utvikle seg litt som menneske (som alle filmer bør) og i den forstand ville uttrykke at filmen var god. Samtidig kan det tenkes at sønnen var er opptatt av det filmtekniske og likte regien et al. og ville da uttrykke at filmen var godt utført, altså at filmen var bra. Eller så hadde sønnen ikke lik norskutdannelse på skolen og kan ikke uttrykke seg i lik grad som faren.

Hvis vi raskt hopper innom antonymene til disse to ordene, så finner vi dårlig og ond. To uomtvistelig forskjellige ord. Nå passer ikke eksempelet så godt lenger, da det ikke finnes så mange onde filmer, dog helt klart en drøss dårlige. "en bra mann-en god mann" og "en dårlig mann-en ond mann" er et bedre eksempel i dette tilfellet.

Jeg innser at det var bra det havnet her først ... God oppgave, Jørgen. Kjør debatt?

Ulf,  30.11.10 22:10

Jeg lurer på om Tor er noe nærmere å implementere en løsning som gjør at man kan "like" kommentarer.
Tor,  05.12.10 15:16

Jeg har meditert litt på dette. Det er bortimot trivielt å legge til Like slik den funker nå på kommentarer også, men siden Like nå fører til at hele siden laster på nytt vil det bli mye lasting og venting hvis man leser en lang tråd og liker flere kommentarer. Jeg vil derfor hacke sammen en kulere greie som bruker javascript. For å få til det må jeg gjøre litt research og teste litt, men det ser foreløpig ut som er relativt grei sak. Så svaret er at jeg er nærmere, men ikke helt der ennå.
Category
Games
Tags
oppgave
M:tG
puslespill
nøtt
spill
kort
Views
5973
Google hits
1
Last google search
"mellom bra og god"
Last edited by
Jørgen, 28.11.10 13:18