Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 8 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 2 months
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Presentasjon

Fra tid til annen pleier jeg å google etter relevante iPad-apps for ting jeg driver med, i et forsøk på å finne noe den fordømte dingsen faktisk er nyttig til. Og av og til kommer jeg faktisk over ett og annet kult og/eller nyttig som gir meg troen tilbake på at iPaden er en kul dings, og at det faktisk er et lite stykke av fremtiden jeg har foran meg.

I dag kikket jeg litt rundt etter ting relatert til presentasjoner. Når iPaden kom husker man kanskje at Apple hadde laget en app som kunne brukes til å vise Keynote-presentasjoner, og at denne appen hadde kule features som for eksempel at den ikke viste presentasjonen på iPad-skjermen, bare på prosjektoren. Heldigvis for alle som på død & liv vil tøffe seg med iPaden sin* mens de holder presentasjoner har verden kommet et stykke siden da.

Det finnes for eksempel en app som heter WebPad, som lar deg tegne ting, og så gjør disse tingene tilgjengelig på en nettside mer eller mindre instantant. Jeg gikk for lett-utgaven, som ikke lar deg lagre mer enn ett bilde, men ved å kikke her kan du se det siste jeg tegnet. Selve tegne-delen av appen virker en smule underutviklet i forhold til alle andre tegneprogram jeg har prøvd, men det er litt kult likevel, og jeg antar det kan være nyttig hvis man for eksempel prøver å forklare noe til noen over telefon, og trenger å tegne en liten figur. Oppdateringer vises ikke faktisk live, du må oppdatere siden i nettleseren manuelt, men det tar typisk meget kort tid før det du tegner er tilgjengelig.

Den andre appen jeg fant i dag, som virker mye nyttigere, heter Air Sketch. Den inneholder en liten webserver som du kan peke en hvilkensomhelst html5-vennlig nettleser til (forutsetter at man er på samme trådløse nettverk), og man vil deretter kunne tegne ting som praktisk talt umiddelbart dukker opp i nettleseren. Ved å bruke fullskjerm-funksjonen til nettleseren, og koble laptopen sin til en prosjektør, betyr det at man kan vase rundt i rommet med iPaden sin mens man tegner ting som vises på prosjektøren. Igjen gikk jeg for lett-utgaven for å teste, og den så ut til å funke fint, men med betal-versjonen får man også muligheten til å importere bilder og pdfer, pluss mer avanserte tegneverktøy. Virker absolutt som et frekt verktøy enten man underviser, presenterer eller forkynner. Jeg sakser fra App-store:
This app is amazing, this will allow me to teach and interact with the congregation, without being tied to the podium. All I can really say is Wow.

En tredje app jeg kom over, som ser litt frekk ut, er Conference Pad. Det ser ut til å være en app for å vise presentasjoner, men i stedet for å bruke en prosjektør direkte vises presentasjonen på opptil 15 andre iDingser (som naturligvis også må kjøre den samme appen). Sikkert ganske frekt hvis man jobber for et firma med mye penger og kan dele ut en iPad til hver deltager på et møte. Det som virker mer nyttig er at man kan vise presentasjonen på en iPhone, og følge den på en iPad som igjen er koblet til en prosjektør, slik at man ikke trenger å dra med seg en laptop.

Som nevnt innledningsvis synes jeg det er litt kult når folk kommer opp med nyttige ting man kan bruke en iPad til. Det får meg til å føle meg som en pionér, og ikke minst føles den litt mindre som bortkastede penger, når jeg vet at det muligehetene i alle fall er der, selv om jeg ikke benytter meg av dem. Hvis vi nå bare kunne fått et skikkelig filsystem og muligheten til å kjøre script-språk ville det begynne å ligne på noe.

*Jeg merker faktisk at jeg vegrer meg for å bruke den på kafé og slikt, fordi jeg ikke vil at folk skal tro at jeg prøver å tøffe meg.

-Tor Nordam