Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 8 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 2 months
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 4 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Julenøtter - Andre sett

Da er det tid for andre runde av årets julenøtter, men først føler jeg at jeg må komme med et par kommentarer til reglene. Jeg har fått høre at det første settet med nøtter var litt i vanskeligste laget, så jeg føler jeg må påpeke at det er meningen at man skal kunne bruke hjelpemidler. Jeg prøver å lage oppgavene slik at de skal kreve litt mer enn et enkelt google-søk, så litt forsiktig bruk av internett må være lov. Å spørre slekt og venner er naturligvis også tillatt, det er jo jul, etc.

I går spurte jeg etter navnet på uværet som skulle herje nordvestlandet, og nå sitter jeg her i mørket og håper jeg rekker å poste dette før jeg går tom for batteri på laptopen og/eller mobilen. Det er ganske overraskende hvor fort det blir kaldt i et hus når strømmen går, så jeg er glad for at jeg har et godt lager med ved jeg kan fyre med utover kvelden. Hvilket treslag er veden på bildet?

Ved

I tillegg til varme trenger man naturligvis mat, og i julen er vel ikke det noe problem. Man finner alltids en pølsesnabb eller litt julebrød med godt pålegg, eller man kan ty til julekaker, i alle fall hvis man har bakt sine syv sorter. Og har man det burde ikke denne oppgaven være noen utfordring. Hvilken julekake deler navn med en boss i et klassisk spill til Super Nintendo?

En annen ting man kan underholde seg med er å se på bider eller bla litt i et atlas eller noe slikt, og med det samme man er i gang med det kan man ta en kikk på denne oppgaven. Hva heter elven på bildet?

Elv

En annen hit er naturligvis å lese bøker, og hvis man er så heldig at man har bøker som benytter dødt-tre-teknologi kan man fortsette å lese etter at alle moderne duppedingser er tomme for strøm. I alle fall så lenge man har stearinlys. Personlig angrer jeg på at jeg ikke tok med meg en fysisk Wheel of Time-bok, men jeg fikk et par bøker til jul, så det skal vel holde noen dager. En ting jeg har merket meg er at når jeg leser bøker med irriterende sekvenser har jeg en tendens til å skylde på karaktere som gjør de irriterende tingene, og ikke for eksempel forfatteren. Jeg klagde tidligere på at noe av det mest irriterende i Wheel of Time er når Pedron Niall og Elaida dagdrømmer om hvor fett det skal bli når alt går som de planlegger, og at han/hun er den eneste som skjønner det, og man sitter og tenker «Ah, din idiot, alt går jo til helvete, og du er den eneste som ikke skjønner det.» Men det er jo egentlig ikke deres feil heller. Hvem er det som får Pedron Niall og Elaida til å bruke en betydelig prosentandel av WoT på å legge idiotiske planer? Jeg vil ha både fornavn og etternavn.

Helt til slutt flesker jeg til med en oppgave fra alles favorittkategori, Name the Tool. Hva heter verktøyet på bildet?

Verktøy

Sett sammen løsningene som indikert av figuren, og du får et løsningsord som er et hodeplagg.

Løsningene kan postes som kommentarer, og fristen er midnatt i morgen, altså natt til tirsdag.

-Tor Nordam
Camilla likes this

Comments

Jørgen,  26.12.11 01:06

1. Bjørk. K.
2. Goro, fra Mortal Kombat. Goro er for øvrig også et jentenavn. R.
3. Potomac (river). O.
4. Padan Fain. N.
5. Vannpumpetang. E.

Løsningsord: KRONE.

Camilla,  26.12.11 13:53

1: BjørK

2: GoRo

3: PotOmac

4: PadaN Fain

5: VannpumpEtang

Løsning: KRONE (aka. "nice hat")

Takk til: Mamma (Potomac) og Ulf (vannpumpetang) og Wikipedia (Padan Fain)
Tor,  27.12.11 21:40

Våre villmarksvante lesere så naturligvis med en gang at her er det snakk om bjøsjkaved. Gode greier, som har holdt meg varm det siste døgnet, og skjenket meg varm mat og varm kaffe. Svaret er altså bjørk, og dagens moral er at det er en god idé å ha vedovn i huset.

Dagens julekake var naturligvis goro, som deler navn med den første bossen i Super Nintendo-spillet Mortal Kombat II, en jovial type med fire armer som sikkert er en kløpper til å bake.

For å finne navnet på elven gjaldt det å kjenne igjen det falliske monumentet i bakgrunnen som The Washington Monument. Da vet man med en gang hvor man er, og elven, som her danner grensen mellom DC og Virginia, er naturligvis Potomac River, eller bare Potomac blant venner. Bildet er forøvrig tatt fra Key Bridge, som er oppkalt etter en eller annen fyr som het Key til etternavn, tror jeg.

Mannen som bærer skylden for minst 20% av de irriterende sub-plottene i Wheel of Time er naturligvis ingen andre enn Padan Fain. Hvis Rand hadde drept ham i bok 7, når han oppdaget ham i teltet til rebellene utenfor Cairhien, som ville vært en smal sak, jeg mener, hvis han begrenset seg til å kvele fyren litt diskret med en tråd av Luft, hvem hadde vel mistenkt fetter Tomas fra en mindre gren av familien, så ville helt utrolig mye irritasjon vært unngått. Eller hvis han hadde gjort noe så enkelt som å gjøre det allment kjent at han utlovde en dusør på hundre tusen gullkroner, i stedet for å bare mumle det lavt til Min og Høyfyrste Darlin, så ville kanskje noen andre fikset biffen. Men nei. Og hva skjedde? Jo, fyren lever i beste velgående, og i bok 13 er han til og med i ferd med å lage en hær av zombie-trollocs. Aiaiai.

Dagens verktøy, som med sin justerbare kjeft faktisk er overraskende hendig, til tross for at jeg ikke aner hva den egentlig er beregnet for, heter en vannpumpetang. Hva som er så spesielt med en vannpumpe som gjør at man trenger en slik tang aner jeg ikke, ei heller hvorfor det ikke heter justerbar knipetang eller noe slikt, som er det jeg tipper de fleste bruker den til.

Når man setter sammen alt dette får man løsningsordet KRONE, som er et hodeplagg, om enn et noe uvanlig et.
Category
Quiz
Tags
julenøtter
Views
4207
Last edited by
Tor, 27.12.11 21:40