Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 2 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 8 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 2 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 2 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 2 months
Kort hår
Tor, 3 years, 2 months
Ravelry
Camilla, 2 years, 9 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 8 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 11 months
50 book challenge
Camilla, 2 months, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Liveblogg Nyttårsaften 2013

GODT NYTT ÅR!


01.40: Vi har endelig fått bekreftelse på at Silje er i live. Selv om hun måtte kjøre hjem selv!

01.20: Silje dro sin vei, men ikke før vi hadde knust årets kunstverk. Silje brukte sin karakte-ki. Men først fikk Tor leke litt med den.

Vi fortsetter sånn halvveis utover kvelden, men nå som Silje har dratt er egentlig kvelden over. Men vi legger oss ikke før vi er sikre på at Silje har kommet trygt hjem.


00.45: Godt nytt år!


Vi har etablert at alkohol (eller mangelen på sådan) ikke har noen effekt på Siljes reaksjon på raketter. Hun endte opp ved pipa i år også:


Det er forøvrig tid for årets nyttårsforsetter!

Silje: Jeg skal gå på trening (aikido) to ganger i uken. Og jeg skal lese en bok på tysk! (Ikke en avansert bok, men en med vokabular på 400 ord).

Silje tror forøvrig at også 2014 kommer til å bli et bra år, for filmer som Days of Future Past og Mockingjay kommer ut.

Tor: Jeg skal gå på trening (aikido) to ganger i uken. Og bli flinkere til å prioritere fritiden min. Og i år skal jeg fikse den tingen som gjør det umulig å navigere Calcuttagutta 1. januar hvert år. Dammit. Og begynne å sykle til jobb. Og jeg skal lese Hobbiten på tysk. Og jeg skal søke FRINAT.

Karoline: Jeg må få gode karakterer, være sykt asosial (i første halvår skal folk tro at jeg har dødd -- de kan tro jeg har våknet igjen i mai) og så vet jeg ikke i andre halvår.

(Silje mener det blir spennende å se.)

Anja: Jeg skal lære å sjonglere! Og jeg skal meditere minst én gang per dag. Jeg skal dessuten tørre å sende ut musikken jeg har laget. Den er jo ferdig!

Camilla: Jeg skal få meg enda en jobb. Og publisere MINST to artikler. Og lære italiensk og kanskje også begynne på tysk. Og kjøpe meg ny Mac, slik at jeg neste år kan redigere bilder uten å forsinke hele festen. Og skrive et book proposal.

Inga kom dessuten innom! Hun har ingen forsett, for da kan hun overraske seg selv med alt hun oppnår. Alle andre er imponerte over visdommen. Tor mener dessuten at hun alt har blitt kvitt flaggstangen, så da er egentlig alt oppnådd.

23.50: Svaret var HØYESTERETT (vi gjettet det på spørsmål 17). Anja antar at Karoline kommer til å bli Høyesterettsjustitiarius (og derfor kommer til å være i Høyesterett).

Anja mener også at normale mennesker ikke tenker slik som oss.

Silje tror naboene væe våre har dynamitt. Karoline synes det er veldig morsomt.

23.35: Makten har gått Anja til hodet. Hun tok på seg brillene, og plutselig...! Vi har å gjøre med en abstrakt ting som finnes.

Tor spør: Hvis alle mennesker var døde, ville denne tingen da fortsatt finnes?
Svar: Det kommer an på hvor lang tid det ville gått.

Spørsmål: Finnes det i huset her?
Svar: Nei, men snart vil noe av det som finnes i huset her finnes i det.

23:20: Det var BØKER! Det var faktisk noe vi foreslo omtrent rundt andre spørsmål, men vi feiget ut. Det var for åpenbart. Vi ønsker det forøvrig notert at jeg pleide å spise papir da jeg var yngre (og fortsatt av og til når jeg blir stresset).

Vi er forøvrig veldig enige om at offentlig fyrverkeri (fortrinnsvis til klassisk musikk) er best.

Anja vil være programleder, men Tor er høy på makten det gir å kunne definere konsepter. Karoline sier at snart roper vi "Morna, Tor!".

Tor ga seg.

23.10: Naboene har gått helt av skaftet med irriterende raketter.

Vi gjetter på noe som man ikke dør av å spise hvis man tar seg god tid. Men de selger det på Bunnpris.

Vi diskuterer hvorfor i helvete man ikke har forbudt raketter ennå. Vi trodde det skulle komme et forbud, men Tor sier at Brannvesenet sier de stoler på at folk oppfører seg fornuftig. Vi tenker tanker om Brannvesenet.

23.00: TELESKOP! Jeg fant det ut! Jeg var veldig flink. Det kom uventet på alle andre og de er kjempeimponerte!

On to the next!

Vi har imidlertid bestemt oss for å slå sammen lagene, for vi jobber ikke mot hverandre uansett.

I mellomtiden: Her er et bilde av oss på vårt mest digitalt sosiale.


22.35: Akk. Vi leter etter noe som kan være større eller mindre enn en brødboks, fungere med eller uten elektrisitet, noe ikke alle har (Tor gjetter 1 av 1000) osv. Ingen aner. Det er mineralriket, ett ord og noe konkret.

Anja går for å hente fenalår.

Silje og Karoline fant ut at det er noe som har eksistert i flere hundre år. Og vi fant ut at du kan bruke det til å lage ting og men du kan bruke det uten å lage ting. Vi begynner å mistenke at problemet er Tor (som vet svaret), ikke oss (som gjetter).

22.05: Vi bestemte oss for å spille 20 spørsmål (vi har satt Tor til å finne ut av reglene). Det står i reglene at det er et "lekent spill" og må "gjennomføres med løs snipp og glimt i øyet". Jeg har ikke snipp. Vi er litt redde for dette spillet.

I mellomtiden har Tor korrumpert Anja ved å introdusere henne for en app som heter "Untappd".

21.50: Vi diskuterer hva vi skal spille. 20 spørsmål er en sterk kandidat. Jeg forseslo About Time, men Karoline og Anja sa nei i harmoni (ingen overdrivelse). På boksen står det "time travel in a box", og Silje og jeg er meget entusiastiske.

Tor siterte en som sa at "de fleste kan bevege seg relativt friksjonsfritt i tid og rom". Vi lo.

21.45: Karoline og Anja kom akkurat inn, og Karoline tømte umiddelbart twisten utover bordet. Ingen er overrasket. Anja forteller skrekkhistorier om livet med linser og tequila.

21.30: I år ser det ut til at vi blir fem, om det ikke kommer noen overraskelsesgjester (vi holder ikke pusten): Silje, Tor og jeg er her allerede, mens både Anja og Karoline har drukket vin og kan derfor ikke kjøre vin for å komme seg unna (men de bestemte seg for å underholde resten av familien litt først.

Silje kjørte hit, men er fortsatt i live.

Vi har allerede diskutert forsvunne kongedømmer og hvordan jeg trenger en ny Mac (den er fra 2008), og Silje har posert for et bilde for å more Karoline. De som leste fjorårets liveblogg vil kanskje huske at Karoline erklærte at Siljes reaksjon på fyrverkeri "reddet 2012". I hele år har hun beskrevet det som "det beste i 2013", og i år tilrettela hun med et skilt på pipa.

Are, Tor likes this

Comments

Tor,  01.01.14 12:16

Første nyttårsforsett i boks.

Are,  03.01.14 16:37

Stilsikker nyttårsblogg!
Category
Live Blog
Tags
nyttårsaften
liveblogg
Views
6152
Google hits
1
Last google search
meditere i calcutta¨
Last edited by
Camilla, 01.01.14 01:39