Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 1 month
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 6 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 1 month
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 1 month
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 1 month
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 1 month
Kort hår
Tor, 3 years, 1 month
Ravelry
Camilla, 2 years, 8 months
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 7 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 4 years, 10 months
50 book challenge
Camilla, 1 month, 3 weeks
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Matspalte/samfunnskritikk

Trusselbildet endrer seg stadig, ikke minst med god hjelp fra den evindelige tabloidpressen. Ikke før er smuglersprit og vanntårn helt greit igjen, så er det muslimer, så fugler og fjærkre som er ute etter å ta oss, og nå, snaue fire måneder etter sist gang, er det igjen landets mest praktiske matvare, kjøttdeigen, som vil oss til livs. Siste skudd på bakteriestammen er den skrekkelige e.coli 103, som etter det økologiske navnet å dømme kunne ha vært solgt på helsekostbutikker for tusen kroner grammet. Men nei. Den er i virkeligheten verre enn Hitler, og sjokkdreper deg etter å ha gitt deg blod-diaré og nyresvikt. Dagbladet skjøt gullfuglen og kombinerte sykdomsskrekk med trash-porno i en herlig sjokkerende forside med et stort nakenbilde av en litt sjaber prepubertal pike som hadde spist kjøttdeig merket «Norge 103» (tilfeldig?) og blitt dødssyk. Denne kjøttdeigen er nå erklært livsfarlig.

Så hva skal vi gjøre? Skrive til avisene og klage på kontrollrutinene? Sutre over regjeringa i lunsjpausa? Bare bli generelt livredde for alt som finnes? For min del: Hvis du liker å gjøre disse tingene, har du nå en god unnskyldning. En unnskyldning, i alle fall. Men etter å ha overhørt medkunder på nærbutikken si til hverandre at «Svinekjøtt, det kjøper vi ikke. Det er sånn bakterie i det,» tenkte jeg at nå må noen gjøre noe. (Også bare to uker etter at vi var klare for å spise dobbelt opp med svin for å terge muslimene!)

Ikke at jeg ikke har gjort noe før. Men det hjalp ikke. Helseskremselspropaganda selger fremdeles som hakka møkk, ti kroner for Dagbladet er billigere enn skrekkfilm, og med litt velvilje (eller mye av noe ganske annet) er det mer ekte enn reality. Men æres den som æres bør, og omvendt, sier nå jeg. Mitt mål er å sutre like mye over tabloidene som det blir sutret over pollitikera i alle lunsjrommene i det ganske land; Eventuelt bare motbevise dem.

Så jeg spenner igjen på meg bevisbyrden, og i dag stekte jeg meg en herlig spaghetti i tomatsaus med ekte Gilde 103-kjøttdeig. Det smakte like godt som ellers, ingen bismak av bakterier og ingen bloddiaré enda.

Jeg kommer enten tilbake med mer, eller aldri tilbake i det hele tatt.


EKSTRA EKSTRA, STOPP PRESSEN!


Ny informasjon: Ettersom denne artikkelen ble skrevet i forigårs men bildene ble forsinket, kunne jeg i går konstatere at dagspressen dementerer sine påstander: 103-kjøttdeig er ikke farlig lenger, sit-ups funker allikevel, alt er i skjønneste orden igjen. Jeg vet ikke om jeg er skuffet eller om jeg burde ha skjønt at å bevise en idiots idioti er en jobb som ofte gjør seg selv.

Comments

Tor,  02.03.06 23:05

Ja hva skal man gjøre?

Jeg siterer hlcomic:

"I've called Valve a fag. What more can I do?"

Torgar,  03.03.06 12:33

Det er bra at pressen ikke skriver om ting som vi egentlig burde gjort noe med, f.eks at vi stapper bakevarer fulle av antibiotika, men konsentrerer seg om konsekvenser av problemer som allerede har oppstått. Dagbladet kommer vel snart med forsiden: Hvor stor sansynelighet er det for at DU skal få i deg noe som ikke nødvendigvis er sunt? Ta testen her.

Kan nesten bare sitere Terry Pratchet og Discworld:
People do not like to be told things they do not expect... in short, what they claim they want is news, but what they actually crave is olds.

Og pressen gir oss hva vi egentlig vil ha.

Jørgen,  04.03.06 12:40

Når alle aviser krangler om å være dumme og pessimistiske (på grensen til dommedagsprofeter), vinner selvsagt den mest ekstreme. Det samme gjelder også når ting går bra. Jo mer optimistisk og platt, desto bedre blir salgstallene. Ikke verst, og sannelig ikke rart at VG og dagbladet krangler om å være "Norges mestselgende avis".
Category
Miscellaneous
Tags
Views
5968