Most recent comments
2021 in Books -- a Miscellany
Are, 2 years, 6 months
Moldejazz 2018
Camilla, 4 years, 11 months
Romjulen 2018
Camilla, 5 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2017
Tor, 6 years, 6 months
Liveblogg nyttårsaften 2016
Are, 7 years, 6 months
Bekjempelse av skadedyr II
Camilla, 5 months, 2 weeks
Kort hår
Tor, 3 years, 6 months
Ravelry
Camilla, 3 years, 1 month
Melody Gardot
Camilla, 4 years, 12 months
Den årlige påske-kommentaren
Tor, 5 years, 3 months
50 book challenge
Camilla, 6 months, 1 week
Controls
Register
Archive
+ 2004
+ 2005
+ 2006
+ 2007
+ 2008
+ 2009
+ 2010
+ 2011
+ 2012
+ 2013
+ 2014
+ 2015
+ 2016
+ 2017
+ 2018
+ 2019
+ 2020
+ 2021
+ 2022
+ 2023

Telefonselgeretikette

Kjære Krybbedødsforeingen,

når dere ringer meg opp for å tigge om penger, og jeg svarer hyggelig "Nei, takk" etter at selgeren har presentert seg, så mener jeg det. Salgsforsøket er over, og jeg vil ikke ta videre press med god tone, selv om det "bare er snakk om en engagssum". Når dere først på død og liv synes det er en god ide å invadere min private sfære med skjult nummer, så bør dere iallefall ha vett nok til å ta et nei for et nei.

-Jon Are

Comments

Eivind,  17.03.06 15:35

Det bare tull,da. Telefonselgere får nesten alltid et nei først. Poenget er å imøtekomme argumentene dine og få deg til å kjøpe likevel.

Forøvrig er det veldig enkelt å sikre seg mot telefonsalg i Brønnøysundregisteret.

Anders G.,  17.03.06 15:40

Irriterende når du sier nei, nei og nei, og legger på - for så å få en telefon igjen 3 dager etterpå fra en annen selger for samme selskap, som ikke aner noe om det. Den første har med andre ord syntes jeg var frekk som sa jeg var fornøyd med nåværende leverandør og ikke ville bytte, og markert meg for ny oppringning. Det tar ihvertfall kaka, får lyst å ringe å klage. Får bare begynne å legge fra meg telefonen og gå å gjøre andre ting, det er visst en populær variant. Jeg er forøvrig registrert i Brønnøysundregisteret, men så lenge de har hatt meg som kunde tidligere gjelder det muligens ikke?

Jon Are,  17.03.06 15:43

Muh? Hvilke argumenter?

-Hei, Jon Are! Jeg kommer fra Krybbedødsforeningen...

-Nei, takk.

Telefonselgere eller gateoverfallsselgere kommer sjelden så langt som til argumentene hos meg, og det er ufint å drite glatt i et direkte, men høffelig 'nei'. Det er ikke noe tvetydig med samtalen jeg har skissert over.

Anders K.,  17.03.06 16:52

Krybbedødsforeningen (som jeg fra nå av synes selv burde ha krybbedødd) ringte meg òg her en dag. Da jeg sa at jeg ikke var interessert, la de rett og slett på. Selv synes jeg det er slitsomt, men likevel riktig, å avvise slike folk på en høflig måte. Det er det slutt på fra nå av. (Det skal også sies at det var en lettelse å bli kvitt dem, selv om de genererer mindre hat mot seg selv og dermed mindre hat i min hverdag, ved å si høflig «det er greit, ha det bra».)

Er det forresten flere som er oppringt av Norges mest uhøflige telefonplagfirma, Gennaro AS, som spør om du vil ha en CD og bla bla bla? Iblant ringer de fra et vanlig Oslo-nummer og legger på når du tar den, for at du skal ringe tilbake. Da har de juridisk grunnlag for en adskillig mer pågående salgsteknikk. Utrolig frekt! Selv ringer jeg selvsagt ikke opp igjen hvis folk gjør slikt, men etter å ha sjekket nummeret (som ikke var enkelt!) og funnet firmaets navn, viste det seg at en masse folk har blitt omtrent invadert av dem. De var ganske pågående mot meg også, men jeg har nå lagret nummeret og legger på umiddelbart og konsekvent. Det hjalp betraktelig.

Jeg har forresten, eller alle samtalene med disse folka, aldri skjønt helt hva de vil. Men et par brikker falt på plass da jeg fant nettsiden deres, gennaro.no. Så for å gi et kroneksempel på business-svadaspråk, gir jeg dere Gennaros forretningsmanifest. Vennligst gi meg beskjed hvis dere finner en eneste setning som faktisk har innhold:

Forretningsidé
Vår forretningsideen
(sic) er å bidra til at våre kunder oppnår ønskede resultater.
For å klare dette, er vår strategi å løse våre oppdrag på en resultatorientert og kostnadseffektiv måte. Dette krever god faglig kompetanse, stor fleksibilitet, høy arbeidskapasitet og servicegrad.

Visjon
Vår visjon er at vi skal generere ønskede resultater for våre kunder og dermed forsterke vår posisjon som en attraktiv samarbeidspartner.


Telefonsalg kaller de da også «dialogmarkedsføring». Virkeligheten er, sjokkerende nok, at de under dekke av å ville gi vekk ting, spør om og registrerer hva slags musikk du liker og lignende. Denne informasjonen selger de så til andre reklamefirmaer/oppdragsgivere. Kapitalistspioner, altså. Meget langt fra en edel sak, slik krybbedødforeningen ville ha vært hvis de kunne å oppføre seg.

Are,  17.03.06 17:20

Jeg prøver også å være hyggelig, selv om telefonselgere, spesielt de med skjult nummer, er noe av det verste jeg vet. Sist gang var det Netcom som ringte, og da jeg sa "nei takk" med en gang la de også bare på uten å si noe mer. Ikke lurt. Heldigvis for Netcom hadde jeg akkurat lest om hvordan det er å være telefonselger på the Guardian. Derfor la jeg dem ikke for hat umiddelbart.

Esbanos,  17.03.06 17:31

De som ringer med skjult nummer er enten løgnere eller utro hunder.

men det stoppet ikke meg i fra å donere 275 buckaroonies til denne saken.

Anders K.,  17.03.06 18:01

Det var litt artig da NetCom ringte meg for noen uker siden. Jeg ble ganske provosert av spørsmålet om jeg ville bytte til dem. Etter min erfaring med det firmaet (som blant annet gav nummeret mitt til en fyr i Bodø – dvs at vi hadde det samme nummeret begge to!), blir det som å spørre noen om de vil skyte seg selv i foten for moro skyld. Jeg fortalte dama i detalj hva jeg syntes om arbeidsgiveren hennes. Hun blei nesten like oppgitt som alle de hun ringer til blir av henne, jeg fikk endelig rast fra meg (NetComs telefonsupport sa den gangen at problemet ikke var mulig, og at jeg måtte slutte å klage), og tiden det tok kostet dem tre-fire nye oppringninger. Jeg-verden: 1-0!

Vegard,  17.03.06 18:33

På jobben ringer det noen nederlendere en gang i kvartalet. De har noen fantastiske investeringsopplegg som vil gi meg millioner i avkastning på kort tid. Jeg sier at sjefen er tilbake om tre måneder, så slipper jeg å snakke mer med dem...

Ragnhild,  17.03.06 18:42

For et par dager siden ringte et ellevesifret nummer mens jeg var på vei til skolen. Bråkmakere og svindlere, antakeligvis.

Anders K.,  17.03.06 18:47

Torgar,  17.03.06 19:52

Jeg fikk tilbud om blåbær juice eller noe slikt en gang, og dama i andre enden starta å liste opp alle fordelene ved blåbær juice, og det var ikke måte på. For de uinvidde så er blåbærjuice egentlig en kombinasjon av vann fra ungdomskilden og den ultimate vaksinen.

Siden effekten og prisen ikke hadde noen stor sammenheng(skulle få gratis) så takket jeg nei.

Camilla,  17.03.06 20:15

Jeg ble oppringt av noen som sa de hadde et spesialtilbud for folk som bodde i Molde-området, og da jeg svarte at jeg ikke lenger bodde i Molde-området, men i Trondheim, ba de om å få adressen min. Jeg ble litt amper.

Vegard,  17.03.06 22:08

Blåbær juice (sic)? Mener du den magiske Noni-juicen? Som ikke må forveksles med nan-brød, som også har magiske evner.

Arne,  18.03.06 00:37

Krybbedødfolkene ringte meg også forleden. Jeg sa ring tilbake når jeg får meg jobb, og de sa; vi ringer nesten bare studenter for tiden, det er derfor det kun er en engangssum. What?? For en teit ide.

Torgar,  18.03.06 14:29

Nei, det var noe blåbærekstrakt eller noe, fikk ikke helt med meg navnet, siden jeg ikke trenger å si mer enn ja, for så å vente 5 min for så å si nei takk. Egentlig burde jeg spurt etter videnskaplig dokumentasjon, spesielt biten om hvordan du blir så og si imun mot kreft. Magiske evenr hadde jo vært bra, men som alle vet så fungerer jo ikke trylledrikken så lenge du tar den med uhedelige hensikter*.


* Ett eller annet Asterix album, tror jeg.

Camilla,  18.03.06 15:42

Blåbær er fulle av antioksidanter som er vitenskapelig bevist å ha god forebyggende effekt mot kreft.

Torgar,  18.03.06 15:52

Vet, men det er fremdeles litt suspekt å kalle det imunitet, jeg tror at blåbærjuicen har positiv virkning, men det går jo an å ikke overdrive alt for mye.

Lene,  20.03.06 10:59

Telefonselgere er ille nok, men jeg synes Krybbedødsforeningen tar kaka: en venninne av meg ble oppringt av dem to dager etter at hun fødte. Veldig taktisk - ringe nybakte mødre i ammetåke og be om støtte til forskning på krybbedød. Det nyfødte barnet ditt kan tross alt dø hvert øyeblikk, hva slags mor er du egentlig hvis du ikke gir penger til et sånt formål...?

Personlig ser jeg ikke poenget i å prøve å være høflig mot telefonselgerne en gang.
Category
Miscellaneous
Tags
Views
7226